site stats

Retouraanvraag

U wilt een product aan ons retourneren. Wanneer u als privé persoon een verkeerd artikel heeft besteld, of wanneer u om een andere reden iets wilt terugsturen, dan kunt u overeenkomstig de wet "kopen op afstand" het betreffende artikel binnen 14 dagen, zonder opgaaf van reden retourneren.
Belangrijk is wel dat de verpakking niet is geopend en de verzegeling niet is verbroken. Kabels worden soms door ons bijvoorbeeld verpakt in een doorzichtige sealbag. Hierdoor kunt het artikel goed zien, en is de kwaliteit goed te beoordelen zonder de verpakking te openen. Afhankelijk van het artikel worden verschillende methodes van verzegeling toepast.

Voorwaarden
  • U heeft op aankopen een zichttermijn van 14 dagen.
  • Het product moet ongebruikt en compleet zijn.
  • Persoonlijke en Bederfelijke producten verzegeld (ongebruikt) retourneren.
  • Online retouraanvraag volledig invullen en verzenden.
Artikelen waarvan de gesloten verpakking of de verzegeling intact zijn mogen binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden geretourneerd worden.

Onderstaande artikelen kunnen niet retour gestuurd worden:
- Op maat gemaakte of aangepaste artikelen, bijvoorbeeld op lengte geknipte kabel.
- Speciaal voor u bestelde artikelen.
- Artikelen die in grote aantallen voor u besteld zijn.
- Verbruiksartikelen als lampen en batterijen.

Met de retourzending moeten worden meegestuurd:
- De bij de bestelling geleverde factuur, of een kopie hiervan.
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren, mits de verzegeling niet verbroken is. Bij verbreking van de verzegeling is uw bestelling definitief en kan deze niet meer geretourneerd worden. Mocht u gebruik maken van uw herroepingsrecht, dan heeft u na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier of direct een retouraanvraag doen via het onlineformulier.
Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is. Enkel het aankoopbedrag van de retour gestuurde artikelen wordt vergoed. De verzendkosten voor het retour sturen zijn voor rekening van de koper. Indien u een ander artikel wenst te ontvangen dan kunt u daarvoor een nieuwe bestelling plaatsen via onze webshop.
Kosten retourneren

AVkabels.nl kan een schadevergoeding in rekening brengen wanneer u meer hebt gedaan dan nodig was om het artikel uit te proberen. Wij brengen de verzendkosten voor de retourzending in mindering op het terug te betalen bedrag, tenzij het een fout van AVkabels.nl betreft. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,75 per pakket, raadpleeg voor de exacte tarieven de website van uw vervoerder. Het volledige aankoopbedrag, inclusief eventuele verzendkosten voor de heenzending worden snel gerestitueerd en in ieder geval binnen 14 dagen nadat wij de melding van herroeping hebben ontvangen. Indien wij de retourzending niet binnen 14 dagen ontvangen hebben, dan wachten wij tot wij het artikel ontvangen hebben of tot u kunt aantonen dat het artikel is retour gezonden.

Belangrijk: Retourzendingen die niet aan de retourvoorwaarden voldoen worden niet in behandeling genomen. Deze worden gedurende een periode van maximaal 30 dagen door ons in bewaring genomen. Gedurende deze periode kunt u contact met ons opnemen en na betaling van de verzendkosten zullen wij de zending aan u retourneren. Deze retourregeling en de wet "kopen op afstand" hebben enkel betrekking op aankopen door privé personen, ze gelden niet voor bedrijven.